Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akvaristika (VURH / AKVAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / AKVAR - Akvaristika, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled hlavních skupin chovaných ryb. Historie a význam akvaristiky. Akvárium jako ekosystém. Technické vybavení akvária, základní předpoklady akvarijního chovu ryb. Voda jako prostředí pro akvarijní ryby. Vodní rostliny jako součást prostředí akvária. Přirozená potrava a používaná umělá krmiva. Nežádoucí organismy v akváriu, vlivy a choroby ohrožující zdraví akvarijních ryb, prevence a ochrana. Akvarijní ryby jako základní objekt akvaristiky. Přehled hlavních skupin chovaných ryb v české akvaristice. Jejich nároky na životní prostředí. Zásady jejich chovu a rozmnožování. česká a světová ekonomika akvaristiky.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen rozpoznat 75 základních druhů akvarijních ryb. U těchto druhů byl absolvent měl znát české a latinské názvy. Dále by absolvent předmětu měl mít povědomí: o 1) produkci akvarijních ryb ve světě a v ČR, 2) způsobu rozmnožování základních skupim akvarijních ryb, 3) odchovu a nemocem akvarijních ryb, 4) pěsování tropických vodních rostlin a 5) technickém akvaristickém vybavení.

Literatura

Frank, S. Akvaristika. Praha, Práce, 1984. Hofman, J., Novák, J. Akvaristika. Egem, Praha, 1996. Hanel, L. Akvaristika. Biologie a chov vodních živočichů. I. Obecná část. Karolinum, 2002. Scott, P.D. Complete Aquarium. DK ADULT publishing INC., 1995. ISBN 0789400138.Dawes, J. Complete Encyclopedia of the Freshwater Aquarium. A Firefly book Ltd, 2001. Pfleger, V. Korálový útes. Academia, Praha, 1989. Dařbujan, H. Mořská akvaristika. Čáslav, Studio Press, 1997. Greg Jennings, G. 500 Freshwater Aquarium Fish: A Visual Reference to the Most Popular Species. A Firefly book Ltd., 2006.

Požadavky

Absolvování poznávacího testů, 100% účast na cvičení.Správné zodpovězení 3 otázek u ústní zkoušky.Správné rozpoznání jedné akvarijní ryby a rostliny při ústní zkoušce.

Garant

doc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Křišťan, Ph.D.Mgr. Peter PODHOREC, Ph.D.doc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.Ing. Jiří Křišťan, Ph.D.Azin Mohagheghi Samarindoc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.