Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov chrupavčitých ryb (VURH / CHCHF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / CHCHF - Chov chrupavčitých ryb, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky budou zaměřeny na taxonomii a geografické rozšíření jeseterovitých ryb ve světě, ohrožení a ochranu jeseterů ve volných vodách včetně předpisů CITES, na biologii a fyziologii jeseterovitých. Další přednášky budou věnovány genetice a reprodukční biologii jeseterů, problematice určování pohlaví a zralosti oocytů, kryokonzervaci gamet, umělé reprodukci a chovu jeseterovitých včetně základních typů chovných systémů. Charakterizována bude produkce jeseterovitých ryb a využití jejich produktů v Evropě i ve světě, zaměření chovů jeseterovitých ryb v ČR včetně chovu v živé genové bance.Cvičení, včetně exkurze bude zaměřeno na určování druhů jeseterovitých ryb, jejich výběru, značkování, reprodukci a chovné systémy.

Získané způsobilosti

Absolvent by měl být schopen kvalifikovaně chovat, reprodukovat a uvádět do oběhu jeseterovité ryby a/nebo jejich produkty v souladu s platnou legislativou a posuzovat výsledky těchto činností, případně se v doktorském studiu věnovat výzkumu jeseterovitých ryb.

Literatura

Carmona, R., Domezain, A., Gallego, M.G., Hernando, J.A., Rodríguez, F., Ruiz-Rejón, M. Biology, Conservation and Sustainable Development of Sturgeons. Dordrecht, 2010. Gela, D., Rodina, M., Linhart, O. Řízená reprodukce jeseterů (Acipenser). Vodňany, 2008. LeBreton, G.T.O., William, F., Beamish, H., McKinley, S.R. Sturgeons and Paddlefish of North America (Fish & Fisheries Series). Dordrecht, 2010. Pisano, E., Ozouf-Costaz, C., Foresti, F., Kapoor, B.G. Fish Cytogenetics. Enfield, New Jersey, USA, 2006. Conte F.S., Doroshov S.I., Lutes P.B. and Strange E.M. Hatchery Manual for the white sturgeon Acipenser Transmontanos. 1988. Hochleithner, M. Störe. 1996. Dettlaff T.A. a kol. Sturgeon Fishes- Developmental Biology and Aquaculture. Berlin-.Heidelberg-New York, 1993. Hochleitner, M., Gessner J. The sturgeons and paddlefishes of the world. Kitzbuehel, 1996.

Požadavky

Absolvování poznávacího testu, účast na cvičení.Správné zodpovězení 3 otázek ústní zkoušky.Podmínkou zápočtu pro studenty kombinované/distanční formy studie je předložení seminární práce dle vlastní volby na téma biologie, ochrany nebo chovu chrupavčitých ryb včetně využití jejich produktů, v celkovém rozsahu do 10 stran textu, řádkování 1,5; s osnovou podle bakalářských a magisterských diplomových prací.

Garant

prof. Ing. Martin Flajšhans, Dr. rer. Agr.

Vyučující

prof. Ing. Martin Flajšhans, Dr. rer. Agr.Ing. David Gela, Ph.D.Ing. Miloš Havelka, Ph.D.Ing. Marek RODINA, Ph.D.prof. Ing. Martin Flajšhans, Dr. rer. Agr.Ing. David Gela, Ph.D.Ing. Miloš Havelka, Ph.D.Ing. Marek RODINA, Ph.D.