Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov raků (VURH / CHRAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / CHRAK - Chov raků, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Extenzivní způsoby chovu raků.2. Polointenzivní a intenzivní metody chovu raků.3. Reprodukce raků v kontrolovaných podmínkách.4. Krmení a růst raků v kontrolovaných podmínkách prostředí.5. Metody odlovu raků. Výlov, transport a zpracování.6. Ekonomika chovu.7. Chov akvarijních druhů raků.8. Praktické ukázky chovu.9. Praktické ukázky lovu raků různými metodami.10. Chov krevet se zaměřením na sladkovodní druhy.11. Chov krabů, humrů a langust.12. Nemoci korýšů významných pro akvakulturu.V rámci cvičení budou zařazeny výjezdy na odchovny a lokality s výskytem raků.

Získané způsobilosti

Absolvent dosáhne znalostí v oblasti biologie a chovu raků a dalších korýšů. Získá základní znalosti a dovednosti k praktickému chovu raků, k provádění záchranných transferů a poradenské činnosti v oblasti ochrany a chovu raků.

Literatura

Souty-Groset, C., Holdich, D.M., Noel, P.Y., Reynolds, J.D., Haffner, P., (eds) 2006. Atlas of Crayfish in Europe. Museum national d´Histoire naturelle, Paris. Holdich, D., M. Biology of Freshwater Crayfish. Blackwell Science Ltd., Oxford, 2002. Holdich, D., M, Lowery, R.,S. Freshwater Crayfish: Biology, Management and Exploitation. Croom Helm, London. 1998.

Požadavky

Zápočtový test. Poznávačka raků. Seminární práce. Ústní zkouška.

Garant

prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Antonín KOUBA, Ph.D.prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D.Ing. Antonín KOUBA, Ph.D.prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D.