Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reprodukční biologie ryb (VURH / REBIF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / REBIF - Reprodukční biologie ryb, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Spermatogeneze a ovogeneze, meióza a mitóza, indukce dospívání, ovulace a spermiace.1. Řízená spermiace a ovulace včetně endokrinní regulace s vlivy prostředí.2. Sexualita u ryb, poměr pohlaví, změny pohlaví v chovatelských podmínkách a hybridizace.3. Reprodukce ryb v chovatelské praxi, vliv chovného prostředí, imbrední deprese, hormony, feromony a reprodukční chování u ryb.4. Metody řízené reprodukce u sladkovodních druhů ryb s exogenním ošetřením hormony a manipulací prostředím.5. Gamety ryb, jejich fyziologie a uchování gamet krátkodobé a dlouhodobé, včetně zmrazování embryí a kmenových buněk.6. Aktivace, oplození gamet a inkubace jiker.7. Genomové manipulace - principy uniparentální dědičnosti a klonování parentálních genomů a polyploidní a úroveň manipulace s gametami v průběhu osemenění, aktivace, oplození.

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování budou zvládat praktickou reprodukci ryb na líhních rybářských podniků.

Literatura

frov.jcu.czBlack, K.D. and Pickering, A.D., (ed). Biology of Farmed Fish. CRC Press, Sheffield, 2000. Alavi, S.M.H., Cosson, J.J., Coward, K., Rafiee, Gh. Fish Spermatology. Alpha Science Ltd, Oxford, UK. , 2007. Linhart, O. et al. Morphology composition and fertilization of carp eggs. Aquaculture 129, 1995. Cheby-Sheng Lee (ed). Reproductive Biotechnology in Finffish Aquaculture. Aquaculture, 197, 2001. Dettlaff T.A. et al. Sturgeon Fishes: Developmental Biology and Aquculture. Springer-Verlag, 1993. Evans, D.H. (ed). The Physiology of Fishes. CRC Press, New York, 1998. R.Patino (ed). The Telepat Gonad: Development, Function and Histopathology, Fish Physiology and Biochemistry 26.

Požadavky

3 x kolokvium + ústní zkouška

Garant

prof. Ing. Otomar Linhart, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Otomar Linhart, DrSc.Ing. Marek RODINA, Ph.D.prof. Ing. Otomar Linhart, DrSc.Ing. Marek RODINA, Ph.D.