Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa ryb 2 (VURH / VYRYF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / VYRYF - Výživa ryb 2, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se bude skládat z následujících témat:1. Jednotlivé složky potravy a jejich metabolismus: energie, proteiny, tuky, karbohydráty, vitamíny, minerály, antinutriční faktory v hlubších souvislostech.2. Nutriční požadavky různých druhů ryb a jejich stádií v hlubších souvislostech.3. Rozdíly v trávicím systému různých druhů ryb.4. Formulace krmných receptur a výroba krmiv.5. Alternativní krmné komponenty.6. Různé úpravy a skladování krmiv.7. Příklady krmných receptur pro různé druhy ryb a jejich stádia.8. Krmné strategie v extenzivním, polointenzivním a intenzivním způsobu chovu ryb.9. Hodnocení kvality krmiv: živinové složeni krmiv, biologická hodnota krmiv, konverze krmiva, stravitelnost.10. Vliv použitých krmiv na kvalitu rybího masa.11. Způsoby hodnocení kvality krmiv.12. Speciální krmiva, medikovaná krmiva, finishing feeding.13. Nutriční patologie.14. Trendy ve výživě ryb.15. Výzkum v oblasti výživy ryb.16. Udržitelný rozvoj ve výživě ryb.

Získané způsobilosti

Student bude mít po absolvování předmětu následující znalosti o výžive ryb: Bude znát jednotlivé složky potravy, jejich metabolismus a zdroje. Bude znát nutriční požadavky různých druhů ryb a jejich stádií a dokáže navrhnout formulace krmných receptur. Bude znát procesy při výrobě krmiv, jejich úpravy a zásady skladování. Bude znát metody hodnocení kvality krmiv: živinové složeni krmiv, biologickou hodnotu krmiva, konverzi krmiva, stravitelnost. Dále bude student znát problematiku udržitelného rozvoje, alternativních krmných komponent a trendy ve výživě ryb. Bude znát základy problematiky vlivu výživy na kvalitu rybího masa.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: alespoň 80% účast na cvičeních, absolvování 2 znalostních testů, nutná úspěšnost v každém z nich alespoň 60 %, vypracování seminární práce.

Garant

Ing. Jan Mráz, Ph.D.prof. Jana Pickova, Dr.

Vyučující

Ing. Jan Mráz, Ph.D.prof. Jana Pickova, Dr.Ing. Jan Mráz, Ph.D.prof. Jana Pickova, Dr.