Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy potápění (VURH / ZAPOF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / ZAPOF - Základy potápění, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie potápění v Čechách i ve Světě , výcvikové systémy pro rekreační potápění2. Fyzika v potápění (hustota, tlak, stlačování a rozpínavost plynů, dílčí tlaky plynů atd.)3. Anatomie a fyziologie člověka4. Potápěčská medicína a úrazy při potápění5. Potápěčská výstroj6. Potápění v praxi (plánování a příprava ponoru, průběh ponoru, orientace během ponoru, výstup a dekomprese atd.)7. Potápění v praxi (noční potápění, potápění pod ledem, jeskyní potápění, potápění k vrakům, free diving atd.)8. Základní informace z limnologie, rozdíly mezi sladkou a slannou vodou9. Přehled vybraných biotopů sladkých vod a moří10. Přehled organismů, se kterými se při potápění můžeme setkat -sladkovodní a mořské řasy a makrofyta11. Bezobratlí I - sladkovodní a mořští Porifera, Cnidaria, Polychaeta12. Bezobratlí II - sladkovodní a mořští Mollusca, Crustacea, Echinodermata13. Obratlovci - ryby

Literatura

U.S. Navy. U.S. Navy Diving Manual, revision 6. USA, 2008. Jan Jahns. Fyzika. Praha, 2008. Zuzana Dvořáková. Potápění. Grand Publishing a.s., 2005. ISBN 80-247-1100-1.Schinckova A., Schincka P. Potápění, teorie a praxe. REBO, 2007. ISBN 978-80-7234-704-9.

Požadavky

Účast na vybraných cvičeních, fyzická zdatnost, dobrý zdravotní stav (student nesmí mít problémy se srdcem a dýchacím ústrojím, a dále nesmí mít omezenou průchodnost Eustachovy trubice)

Garant

Ing. Miloš Havelka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin BLÁHA, Ph.D.Ing. Miloš Havelka, Ph.D.Ing. Martin BLÁHA, Ph.D.Ing. Miloš Havelka, Ph.D.