Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy biologie okrasných ryb (VURH / ZBORK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / ZBORK - Základy biologie okrasných ryb, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systematika ryb využívaná v akvaristice, základní a nejdůležitější chované čeledi akvarijních ryb: Characidae - tetrovití, Cyprinidae - kaprovití, Mochokidae - peřovcovití, Callichthyidae - pancéřníčkovití, Loricariidae - krunýřovcovití, Bedotiidae - gavúnkovití, Melanotaeniidae - duhovkovití, Aplocheilidae - halančíkovití, Poeciliidae - živorodkovití, Cichlidae - vrubozubcovití, Belontiidae - labyrintkovití. Nejvýznamnější druhy akvarijních ryb těchto čeledí. České a latinské názvosloví, základní morfologické rozlišovací znaky, biologické a etologické vlastnosti, nároky na prostředí, nároky na potravu, způsob rozmnožování a možnosti odchovu plůdku nejdůležitějších druhů ryb.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu se naučí rozpoznávat základních 150 druhů tropických okraných ryb. Každý absolvent získá informace o biologii a anatomii ryb, o způsobu rozmnožování, nároku na prostředí a na potravu u jednotlivých druhů ryby. Dále se posluchači dozvědí informace o etologii a systematicke okrasných druhů ryb.

Literatura

Sandfordová, G. : Velká obrazová encyklopedie akvarijních ryb. Praha, 1997. Hanel, L. Akvaristika. Biologie a chov vodních živočichů. I. Obecná část. Karolinum, 2002. Hofman, J., Novák, J. Velký atlas akvarijních ryb. Brázda,Praha,, 1998. Greg Jennings, G. 500 Freshwater Aquarium Fish: A Visual Reference to the Most Popular Species. A Firefly book Ltd., 2006.

Požadavky

Absolvování poznávacího testu ze 150 druhů ryb, 100% účast na cvičeních.Prezentace seminární práce o biologii dvou vybraných druhů ryb.Správné zodpovězení 4 otázek u ústního testu.

Garant

doc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Peter PODHOREC, Ph.D.doc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.Ing. Jiří Křišťan, Ph.D.Azin Mohagheghi Samarindoc. Ing. Tomáš Policar, Ph.D.