Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy genetiky a reprodukce ryb (VURH / ZGRF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / ZGRF - Základy genetiky a reprodukce ryb, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do genetiky a reprodukční biologie; DNA - RNA struktura, replikace, postranskripční modifikace, koncepce genu, genová exprese; rozmnožování ryb - mitoza, meioza; hormony, feromony a reprodukční chování u ryb; sexualita u ryb, poměr pohlaví, změny pohlaví v přírodních a chovatelských podmínkách a hybridizace; gamety ryb, jejich fyziologie a uchování; indukce dospívání, ovulace a spermiace; genomové manipulace - indukovaná a přirozená gynogeneze, androgeneze, ploidie, zvrat pohlaví a jejich uplatnění; genové manipulace a jejich uplatnění; mendelistická dědičnosti u ryb, pleiotropie, populační genetika - genetický monitoring; dědivost, heterózní efekt, inbreeding, genetický drift, efektivní velikost populace, ochrana genofondu ryb.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu GRRF budou mýt studenti základní znalosti z genetiky s reprodukce ryb sladkovodních ryb.

Literatura

Pokorný, J. a kol. Atlas kaprů chovaných v ČR. Vodňany, 2006. Babin, J. The Fish Oocyte. Springer Verlag, Berlin, 2007. Flajšhans, M. Genetika a šlechtění ryb. Vodňany, 2008. Hulak M. Molekulárne základy biológie a genetiky v rybárstve. Vodňany, 2008.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních.

Garant

Ing. Martin Kocour, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Kocour, Ph.D.Ing. Martin Kocour, Ph.D.MSc. Girish Kumar, Ph.D.