Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy vod. staveb a ryb. techniky (VURH / ZVOSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VURH / ZVOSK - Základy vod. staveb a ryb. techniky, Fakulta rybářství a ochrany vod, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytne přehled současných technologiích a technice používané v produkčním rybářství - jak rybníkářství (technika a postup při výlovu rybníka, třídičky na ryby, technika pro transport ryb, zařízení pro centrální slovování sádek apod.), tak v průtočných a recirkulačních akvakulturních systémech (vybavení rybích líhní a odchoven, aerační a oxigenační technika, čerpání, doprava, retence a ohřev vody, vč. tepelných čerpadel, čištění a úprava vody, měření, regulace a řízení, alarm systémy aj.). Studenti budou seznámeni s běžně používanou technikou v produkčním rybářství, principy jejího provozu a zásadami její obsluhy. V rámci exkurzí budou navštíveny vybrané rybí líhně, odchovná zařízení s recirkulačními systémy a rybí sádky s centrálním slovováním,vodohospodářské stavby a objekty.

Získané způsobilosti

Absolvent by měl být schopen kvalifikovaně řešit problémy týkající se chovu ryb v různých odchovných zařízeních a systémech.

Literatura

Čítek, J., Krupauer, V., Kubů, F. Rybníkářství. 2. aktualizované vydání. Vyd. Informatorium, Praha. Broža a kol. Vodohospodářské stavby. ČVUT Praha, fakulta stavební, 1999. Timmons, M.B., Ebeling, J.M., Wheation, F.W., Summerfelt, S.T., VINCI, B.I. Recirculating aquaculture systems. 2nd Edition. NCRA Publication No. 01-002, Ithaca, NY, USA, 2002. Kouřil, J., Hamáčková, J., Stejskal, V. Recirkulační akvakulturní systémy v rybářství. VÚRH JU Vodňany, 2008.

Požadavky

Účast na cvičení. Seminární práce na zadané téma.Správné zodpovězení 3 otázek ústní zkoušky.

Garant

Ing. David Gela, Ph.D.

Vyučující

Ing. David Gela, Ph.D.Ing. David Gela, Ph.D.