Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér kombinov. technik a aktivit I (ART / AKTA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / AKTA1 - Ateliér kombinov. technik a aktivit I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bloková výuka má podobu dvouhodinové ateliérové činnosti. Každý student připraví výtvarnou etudu s kombinovanou výtvarnou technikou, pro ostatní připraví pracovní list s metodickou instrukcí a terapeutickým využitím. Výsledky tvorby jsou součástí hodnocení. Podobně je představena technika hmatového modelování, studenti vytvoří a realizují návrh tématického reliéfu, vytvoří masku a bustu. Rovněž trojrozměrná tvorba je hodnocena.

Získané způsobilosti

Schopnost používat výtvarné techniky a materiály s ohledem na klientovu diagnózu a míru jeho výtvarné poučenosti.

Literatura

Perout, E.:. Arteterapie se zrakově postiženými. Okamžik 2005. ISBN 80-903247-9-7. Landgarten H.B.:. Clinical Art Therapy. A Comprehensive Guide. Routledge 1981.ISBN0-87360-237-1. Smith, R.:. Encyklopedie výtvarných technik a materiálů. Slovart, Praha 2000. ISBN 80-7209-245-6. Pondělíček. I.,:. Fantaskní umění. Vodnář 2002. Slavík J., (ed):. Současná arteterapie. PF UK 2000. ISBN 80-7290-004-8.

Požadavky

Zvládnutí techniky akvarelu, koláže, akčního akvarelu, tématického akčního akvarelu, uhlové rezervy, práce s trojrozměrným materiálem - hmatové modelování: reliéf, maska busta.Účast je povinná.

Garant

PaedDr. Evžen Perout

Vyučující

PaedDr. Evžen Perout