Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arteterapeut. přístupy k dětem a dospív. (ART / APDDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / APDDK - Arteterapeut. přístupy k dětem a dospív., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie dětské psychoterapie, hlavní přístupy v psychoterapii s dětmi, využití arteterapie v dětské psychoterapii, arteterapie u dětí s různými diagnózami.

Získané způsobilosti

znalost hlavních principů terapeutické práce s dětmi a s dospívajícími

Literatura

Koblicová, A.:. Arteterapie a psychoterapie v období dospívání. In Současná arteterapie v ČR a v zahraničí. PF UK, Praha 2000, s. 20 - 28. Caseová, C., Dalleyová, T.:. Arteterapie s dětmi. Praha, Portál 1995. Perout, E.:. Arteterapie se zrakově postiženými. Okamžik, Praha 2005. Slavík, J.:. Arteterapie v souvislostech speciální pedagogiky. Speciální pedagogika, roč. 9, 1999, č. 1, s. 7 -19. Říčan, P., Vágnerová, M.:. Dětská klinická psychologie. Avicenum, Praha 1997. Geldard, K., Geldard, D.:. Dětská psychoterapie a poradenství. Portál, Praha 2008. Knobloch, F., Knoblochová, J.:. Integrovaná psychoterapie. Grada, Praha 1993. Lanyadoová, M., Horneyová, A.:. Psychoterapie dětí a dospívajících - psychoanalytický přístup. Triton, Praha 2005. Vymětal, J. a kol.:. Speciální psychoterapie. Psychoanalytické nakladatelství, Praha 2000. Oaclander, V.:. Třinácté komnaty dětské duše. Dobříš, Drvoštěp 2003. Zeig, J. K.:. Umění psychoterapie. Portál Praha 2005. Timulák, L.:. Základy vedení psychoterapeutického rozhovoru. Portál, Praha 2006.

Požadavky

Seminární práce - kazuistická studie.

Garant

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.