Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Autobiograf. tvorba a její interpretace (ART / ATIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / ATIA - Autobiograf. tvorba a její interpretace, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student vypracovává soubor zadaných výtvarných témat, která jsou víceméně mimovolným zobrazením významných biografických událostí, způsobů prožívání a vzorců chování. 2-3 x během dvou semestrů svou výtvarnou produkci předkládá k interpretaci. V jejím průběhu na reflexi či introspekci autora artefaktů navazuje skupina svými asociativními empatickými představami a formuluje interpretační domněnky.

Získané způsobilosti

Osobní zkušenost s interpretací vlastní výtvarné produkce je nezbytnou podmínkou výcviku v interpretaci. Studentovi umožňuje zakusit analyzandovy pocity v arteterapeutickém procesu. Tato osobní zkušenost je jedním z předpokladů empatického přístupu ke klientovi.

Literatura

Eco, U.:. Dějiny krásy. Argo, Praha 2005. 1997. Kyzour, M.:. Poznámky k interpretaci. Konfrontace 2006/4. Franz, M., L.:. Psychologický výklad pohádek. Portál. Praha 1998. Bettelheim, B.:. Za tajemstvím pohádek. Nakladatelství Lidové noviny. Praha 2000. 1997. Kohut, H.:. Obnova Self. Psychoanalytické nakladatelství 1991. Kyzour, M.:. Vybraná psychoanalytická pojetí symbolu a vztah primárního procesu a snové práce. Arteterapie 2007.

Požadavky

Vypracování zadaného souboru výtvarných témat a jejich interpretace ve skupině, seminární práce, aktivní účast.

Garant

PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D.