Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Balintovské skupiny modifik. pro artet. (ART / BASBK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / BASBK - Balintovské skupiny modifik. pro artet., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Arteterapeutická forma balintovské skupiny je supervizí či supervizní konzultací arteterapeutické praxe studenta. Skupina studentů v přítomnosti pedagoga po seznámení s průběhem terapie u konkrétního klienta porovnává artefakty studenta s artefakty jeho klienta. Studiem shod a rozdílů v používání výtvarných prostředků dospívá k objasnění podstaty problémového vztahu klienta a terapeuta.

Získané způsobilosti

Absolvent získal zkušenost se supervizí, se situací, v níž je objektem zájmu kolegů, spolužáků.

Literatura

BALIT, M.:. Lékař, jeho pacient a nemoc. Praha: Portál 1998. PAČESOVÁ, M.:. Lékař, pacient a Michael Balint. Praha: Triton 2004. SCHMIDBAUER, W.:. Psychická úskalí pomáhajících profesí. Praha: Portál 2000. HAWKINS, P.; SHONET, R.:. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál 2004. KRATOCHVÍL, S.:. Základy psychoterapie. Praha: Portál 1997.

Požadavky

Předložení vlastních artefaktů a výtvarné produkce klienta do balintovské skupiny.

Garant

PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D.