Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dynamická psychoterapie (ART / DPTBK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / DPTBK - Dynamická psychoterapie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá blokově. Témata výuky jsou zaměřena na introspektivní myšlení potřebné pro pochopení dynamických procesů v lidské mysli. Této schopnosti je dosahováno prostřednictvím různých témat, která umožňují rozvoj orientace a kreativního myšlení potřebného pro psychoterapii. Tato témata zahrnují psychologické podmínky interpretace, rozlišení mezi vědomými a nevědomými procesy, vliv stresu a traumatu na lidskou mysl a mozek, psychologické a neurobiologické aspekty, metody a přístupy v psychoterapii.

Získané způsobilosti

Původní přístup k některým otázkám a problémům psychoterapie.

Literatura

Yalom, I.D.:. Existenciální psychoterapie.Praha, Portál 2006. Yalom, I.D.:. Chvála psychoterapii. Praha, Portál 2003. Kottler, J., Carlson, J.:. Mumie u jídelního stolu: Pozoruhodné případy z praxe 32 předních současných psychoterapeutů. Portál, Praha 2003. Vymětal, J. a kol.:. Obecná psychoterapie. Praha, Grada Publishing 2004. Prochazka, J.O., Norcross, J.C.:. Psychoterapeutické systémy. Grada Publishing, Praha 1999. Lanyadoová, M., Horneová, A.:. Psychoterapie dětí a dospívajících Praha, Triton 2005. Vymětal, J. a kol.:. Úvod do psychoterapie.Praha, Portál 2003. Kratochvíl, S.:. Základy psychoterapie. Praha, Portál 1997.

Požadavky

Esej, která potvrzuje základní orientaci v tématech dynamické psychoterapie a přístupu k některým otázkám a problémům.

Garant

PhDr. Marta Franclová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marta Franclová, Ph.D.