Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arteter. metodika a interpret. postupy (ART / QZB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / QZB1 - Arteter. metodika a interpret. postupy, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkoušení z otázek ke státnicovému předmětu a jejich úspěšné zvládnutí.

Získané způsobilosti

Absolvent této discipliny je schopen přijatelně analyticky interpretovat výtvarnou produkci klienta. Disponuje schopností pracovat se symbolickou vrstvou obrazu a dovedností v propojení analýzy a interpretačního úhlu pohledu na artefakt. Během interpretace využívá skupinu a její asociační dynamiku.

Literatura

SUMMERS, D.:. Reálná metafora: pokus o novou definici konceptuálního zobrazení. In: Kesner, L.:Vizuální teorie, Současné angloamerické myšlení o výtvarných dílech. H§H, Praha 1997. BORECKÝ, V.:. Imaginace, hra a komika, 2005. Praha : Triton, 2004. CHASSEGUERTOVÁ-SMIRGELOVÁ, J.:. Kreativita a perverze. Portál, Praha 2001. FREUD, S.:. O člověku a kultuře, Praha, Odeon, 1990. PECHAR, J.:. Prostor imaginace. Praha 1992. CHRZ, V.:. Psychologie metafory, Československá psychologie, 39, 1966, č. 2. KESNER, L.:. Vizuální teorie. Praha 1997. Kyzour, M.: Vybraná psychoanalytická pojetí symbolu a vztah primárního procesu a snové práce. Arteterapie 2007. FREUD, S.:. Výklad snů. Pelhřimov 1997.

Požadavky

Úspěšné absolvování studia, splnění potřebných zkoušek a zápočtů. Zkoušení otázek ke státnicovému předmětu.

Garant

PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D.