Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soudobé arteterapeutické směry (ART / SASA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / SASA - Soudobé arteterapeutické směry, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Uchopení výtvarné tvorby jako objektivizace osobnosti jejího autora se stává předmětem různých arteterapeutických přístupů, které se diferencují podle upřednostněných psychologických a psychoterapeutických škol, s jejichž východisky, principy a možností aplikace podle typu klientely, jejího věku, postižení atp. je student seznamován v přednáškách a seminářích.

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen do svého arteterapeutického přístupu integrovat principy různých psychoterapeutických škol.

Literatura

Rubin, J. A. /ed./. Approaches to Art Therapy /Theory and Technique/. New York, Bruner/Mazel. 1987. Šicková - Fabrici, J.:. Základy arteterapie. Praha, Portál 2002. Prochaska, J., O., Norcross, J., C.:. Psychoterapeutické systémy. Grada. Praha 1999. ŠICKOVÁ-FABRICI, J.:. Základy arteterapie. Praha, Portál 2008.

Požadavky

Aktivní účast, seminární práce na téma aplikace vybraných psychoterapeutických přístupů v arteterapeutických činnostech.

Garant

doc. PaedDr. Jan Slavík, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Jan Slavík, CSc.