Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie kultury (ART / TEKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / TEKA - Teorie kultury, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs se zabývá strukturální a historickou analýzou kultury, zejména pokud jde o měnící se vztah k základním kategoriím času a prostoru. Výuka je organizována blokově. V první části se studenti seznámí se základními pojmy teorie kultury, druhá je zaměřena historicky.

Získané způsobilosti

Studenti získávají schopnost pracovat se základními pojmy teorie kultury.

Literatura

J. Assman:. Egypt. Theologie a zbožnost rané civilizace, čes. překl. Praha, Oikumené 2002. J. Assmann:. Kultura a paměť. Písmo, vzpomínka a politická identita v rozvinutých kulturách starověku, čes. překl. Brno, Prostor 2001. Sedgwick, A. E. and P.:. Cultural Theory: the key concepts, London - New York 2002. Andrew Edgar - Peter Sedgwick. Cultural Theory: the key concepts, London - New York 2002. David Oswell. Culture and society, London 2006. Aron J. Gurevič. Kategorie středověké kultury, čes. překl. Praha 1978.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, seminární práce

Garant

prof. PhDr. Pavel Kalina, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Pavel Kalina, CSc.