Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psychologie (ART / UPSAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / UPSAK - Úvod do psychologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Psychologie jako věda2. Biologická a sociokulturní determinace psychiky3. Senzorické procesy, vnímání4. Představy a fantazie, denní snění5. Vědomí, změněné stavy vědomí6. Učení7. Paměť8. Myšlení a řeč9. Emoce10. Motivace11. Schopnosti, inteligence

Získané způsobilosti

Student si osvojil základní znalosti o psychických procesech a je schopen je využívat při porozumění každodenním situacím.

Literatura

Nakonečný, M. (1998). Encyklopedie psychologie. Praha. Academia. Koukolík, F.:. Kniha o Evě a Adamovi. Praha, Makropulos, 1997. Kern, H. - Mehlová, Ch. - Nolz, H. - Peter, M. - Winterspergerová, R.: (1999). Přehled psychologie. Praha. Přehled psychologie. Praha, Portál, 1999. Atkinsonová, R.L., Atkinson, R.C., Smith, E.E., Bem, D.J. Psychologie. Praha. Victoria Publishing 1995. Čáp, J. - Mareš, J.:. Psychologie pro učitele. Praha, Portál, 2001. Vágnerová, M.:. Úvod do psychologie. Praha, Karolinum, 1997. Cumminsová, D.:. Záhady experimentální psychologie. Praha, Portál, 1998.

Požadavky

znalostní test

Garant

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.

Vyučující

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.