Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Videoterapie I (ART / VDTA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / VDTA1 - Videoterapie I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá blokově. V úvodu studia si popíšeme a názorně ukážeme základní prvky audiovizuálního jazyka a jejich působení. Následovat bude instruktáž k práci s videokamerou. Pak za pomoci spolužáků natočí každý student osobně prožitou situaci, v reálné i korigované verzi. V závěru budeme skupinově jednotlivá díla interpretovat, zejména s ohledem na možnosti přestrukturování původního traumatického zážitku.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen analyzovat základní prvky audiovizuálního jazyka. Navíc by měl být schopen vlastního kreativního činu v této oblasti.

Literatura

Deleuze, G.:. Film 1, Obraz - pohyb. Národní filmový archiv, Praha 2000. Field, S.:. Jak napsat dobrý scénář. Rybka Publisher, Praha 2007. Kališ, J.. Problematika filmových dramatických forem. FAMU, Praha 2004. Kučera, J.:. Střihová skladba ve filmu a v televizi. FAMU, Praha 2002. Valušiak, J.:. Střihovou skladbou k n-té dimenzi. FAMU, Praha 2000. Maisel, E.:. Trénink kreativity. Portál, Praha 2002.

Požadavky

Student si osvojí základy filmové řeči. Měl by být schopen natočit a interpretovat krátkou etudu. Účast je povinná, hodnotí se praktická práce a její reflexe.

Garant

MgA. Stanislav Zeman