Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Videoterapie II (ART / VDTA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / VDTA2 - Videoterapie II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka probíhá blokově. V úvodu si na příkladech z různých televizních a filmových žánrů, včetně publicistiky a reklamy, ukážeme specifika jednotlivých forem. Po základním seznámení s dramaturgickými a scenáristickými postupy každý student napíše námět vlastního audiovizuálního díla, následně nakreslí "storyboard" krátké ukázky a tu se za pomoci spolužáků pokusí realizovat. V závěru budeme skupinově jednotlivá díla analyzovat.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl vykazovat zvýšenou míru audiovizuální gramotnosti, měl by být odolnější vůči manipulaci především elektronickými médii a měl by zkušenost se svou kreativitou vnášet i do ostatních aktivit.

Literatura

Hauke, C., Klister, I.:. Jung and Film. Brunner - Routledge, Hove 2001. Cieslar, J.:. Kočky na Atalantě. AMU, Praha 2003. Blažejovský, J.:. Spiritualita ve filmu. Centrum pro studium demokracie a kultury. Navrátil, A.:. Cesty k pravdě a lži. AMU, Praha 2002. Moravcová, M.:. Od Oidipa k Francouzově milence, Světová literatura ve filmu. Vysekalová, J., Komárková, R.:. Psychologie reklamy. Praha: Grada, 2002. Jost, F.:. Realita/Fikce - říše klamu. AMU, Praha 2006.

Požadavky

Student si osvojí znalost hlavních výrazových prostředků a psychologického působení různých audiovizuálních žánrů. Měl by být schopen napsat krátký scénář, natočit a obhájit ukázku zvoleného audiovizuálního díla. Účast je povinná, hodnotí se praktická práce a její reflexe.

Garant

MgA. Stanislav Zeman