Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy arteterapeutické metodiky (ART / ZAMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / ZAMA - Základy arteterapeutické metodiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student se v rámci předmětu průběžně učí dovednosti v upřednostnění komunikace prostřednictvím obrazových prostředků. Své výtvarně metodické dovednosti využívá v analýze artefaktu ve skupině při formulacích otázek spjatých s výstavbou uměleckého díla.

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen výtvarného vedení klienta, kultivace jeho výtvarný projev a podněcuje jeho tvořivosti. Cílem metodického vstupu je dospět ke kompozičně a barevně vyváženému artefaktu, který je poměrně realistický, nejlépe iluzivní a figurativní. Dále je s využitím znalostí z ontogeneze výtvarného projevu absolvent schopen analyzovat výtvarnou produkci.

Literatura

Freudová, A. Já a obranné mechanismy. Portál, Praha 2006. Freud, S.:. Nespokojenost v kultuře. Hynek. Praha 1998. Franz, M., L.:. Psychologický výklad pohádek. Portál. Praha 1998. Prette, M., Capaldo, A. Tvorivost, Tvar, Farba. Mladá léta, Bratislava. 1982. Freud, S. Výklad snů. Pelhřimov 1997. Kratochvíl, S.:. Základy psychoterapie. Portál, Praha 1997. Rubinová, J. A. Přístupy v arteterapie. Triton, Praha 2008.

Požadavky

Aktivní účast, seminární práce, znalosti z ontogeneze výtvarného projevu, vlastní průběžná výtvarná produkce, vedení výtvarného ateliéru

Garant

MgA. Stanislav Zeman