Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychopatologie (ART / ZPPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ART / ZPPA - Základy psychopatologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka bude probíhat blokově s využitím jak přednášek, tak seminárních prací. Obecná a speciální psychopatologie. Psychické poruchy a duševní onemocnění. Neurotické poruchy u dospělých a dětí, projevy, možnosti prevence a léčby. Poruchy chování u dětí a mládeže. Základní pojmy v psychiatrii. Endogenní a exogenní vlivy. Behaviorální syndromy spojené fyziologickými poruchami. Rozdíl mezi emocí a poruchou osobnosti a poruchou chování jako "variace člověčenství" následkem abnormální charakterové struktury. Klasifikace abnormity osobnosti podle převládajících charakterových znaků.

Získané způsobilosti

Studenti získávají schopnost porozumět základním pojmům psychopatologie.

Literatura

NAKONEČNÝ, M. Lexikon psychologie, Praha 2003. Praha Karolinum, 2003. PRAŠKO, J. Poruchy osobnosti, Portál : 2003. ISBN 80-7178-678-0.Raboch, J.:. Psychiatrie. Galen, Praha 2001. RABOCH, J., ZVOLSKÝ, P. et al. Psychiatrie, Galén 2001. RAHN, E., MAHNKOPF, A. Psychiatrie, Grada 2000. SVOBODA, M. Psychopatologie a psychiatrie. Portál 2006.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, seminární práce.

Garant

PhDr. Rostislav Nesnídal

Vyučující

PhDr. Rostislav Nesnídal