Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk I (KAJ / ANJ1E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / ANJ1E - Anglický jazyk I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude probíhat na jedné jazykové úrovni (B1) pro maximální sjednocení znalostí a dovedností potřebných pro pokračování kurzu v LS.Gramatické okruhy:1. Present Simple vs. Present Continuous2. Past Tenses. Past Simple, Continuous Perfect3. Future Forms. Going to + inf., Present Cont., will/shall4. Present Perfect vs. Past Simple5. Present Perfect Continuous6. Comparatives + Superlatives7. ModalsSlovní zásoba obecná tematické okruhy:1. Food and restaurants2. Sports and games3. Family, personality4. Money, numbers5. Strong adjectives6. Transport and travel7. Mobile phones and modern devicesBude doplňováno odbornými tématy dle aktuálních potřeb:- Computer users, uses of computer- Computer architecture, types and parts of computers, describing how an item or a device works, exchanging technical info- A student of IT. IT courses, phrasal verbs- Peripheral devices, describing function, comparing and contrasting- Reflecting development in IT- Jobs in IT- Communnications, the Internet

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu upevní své jazykové znalosti a dovednosti, rozšíří slovní zásobu v oboru informatiky. Naučí se prezentovat vlastní názory a diskutovat na obecná i oborově zaměřená témata, přičemž by měl být schopen aplikovat získané gramatické znalosti a slovní zásobu. Vylepší písemný projev, dovede popsat věc či člověka, převyprávět událost nebo shrnout odborný článek, napsat neformální zprávu nebo email. Rozšíří svou nejen aktivní, ale i pasivní slovní zásobu a tak bude schopen číst i složitější texty a rozumět jim. V neposlední řadě získá sebedůvěru v porozumění mluvenému slovu.

Literatura

MURPHY, R. English Grammar in Use. CUP, 2004. Oxenden, C.; Latham-Koenig, Ch. New English File Intermediate. OUP, 2006. ISBN 0-19-451800-0.Remacha Esteras, S.; Marco Fabré, E. Professional English in Use ICT. CUP, 2007. ISBN 978-0-521-68543-6.

Požadavky

Složení všech dílčích testů alespoň z 50% a písemného testu na konci semestru (alespoň 70% úspěšnost)80% docházka, aktivní účast na seminářích

Garant

Mgr. Anna CARBOVÁ