Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny USA (KAJ / DUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / DUS - Dějiny USA, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1: úvod, prehistorie severoamerického kontinentu2: raná Amerika3: koloniální období - anglické kolonie4: americký boj za emancipaci - cesta k nezávislosti5: vznik Unie a založení národní vlády6: západní expanze a regionální diferenciace7: regionální konflikty, růst a transformace8: nespokojenost a touha po reformách9: občanská válka10: éra rekonstrukce11: éra prosperity a progresivizmu12: 1. světová válka, světová krize, New Deal a 2. světová válka13: poválečná Amerika, dekády změn14: Amerika na prahu 21. století, současná role a postavení Spojených států ve světě

Získané způsobilosti

Základní orientace v dějinách anglické kolonizace severoamerického kontinetu a osvojení si širších souvislostí a periodizace dějin severoamerického kontinentu až do současnosti.

Literatura

G.D.Crothers:. American History, Holt, Rineheart, &Winston 1964. B.O.Callaghan:. An Illustrated History of the U:S:A., Longman 1992. D.A.Ritchie:. Heritage of Freedom, Macmillan 1985. J.Johanisová.:. Nástin historie a kultury anglicky mluvících zemí, skripta PF JU 1998. H.Brogan:. The Pelican History of the U.S.A., Longman 1985. A.Nevins, H.S.Commager:. The Pocket History of the United States, Overseas Editions 1962.

Požadavky

Pravidelná aktivní účast, včasné splnění zadaných úkolů (referátů z prostudované anglické literatury).

Garant

PhDr. Jiřina Johanisová

Vyučující

PhDr. Jiřina JohanisováMgr. Linda KocmichováPhDr. Christopher Koy, M.A., Ph.D.