Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplexní jazyková analýza (KAJ / KJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / KJA - Komplexní jazyková analýza, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. základní terminologie, vymezení pojmu korektivní jazyková analýza2 . Struktura textu, text jako jednotka jazykové komunikace3.Texty mluvené komunikace4. Texty psané komunikace5. Syntaktická stavba výpovědi6. Nedostatky v syntaktické stavbě mluvených projevů7. Nedostatky v syntaktické stavbě psaných textů8. Korektura gramatických chyb9. Korektura pravopisných chyb v textu10., 11. Komplexní jazyková analýza textu12.Analýza nedostatků pravopisných a tvaroslovných13. Analýza nedostatků lexikálních a syntaktických14. Stylizační nedostatky v textu

Získané způsobilosti

Student bude schopen analyzovat autentické texty a rozpoznat strukturu textů, pravidla členění textu na dílčí textové jednotky, ale také hodnotit nedostatky v dílčí textové výstavbě.

Literatura

Quirk,R.,S.Greenbaum,G.Leech,J.Svartvik (1985). A Comprehensive Grammar of. Mathesius,V.:. A Functional Analysis of Present Day English on a general. Titscher,S.:. Methods of text and Discourse analysis.CUP, 2000. Dušková et all (1988). Mluvnice současné angličtiny na pozadí češtiny. Praha.

Požadavky

Účast na seminářích, úspěšné splnění dílčích testů a závěrečné jazykové analýzy textu

Garant

PhDr. Vladislav Smolka, Ph.D.