Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Morfologie II (KAJ / MOR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / MOR2 - Morfologie II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-3: Typy a funkce předložek4: Morfologická a sémantická charakteristika anglického slovesa5-6. Typy sloves: pomocná, sponová, modální, inchoativní, atd.7: Modální slovesa8-10. Neurčité tvary slovesné: příčestí, infinitiv, gerundium11: Slovesný způsob12-13: Slovesný čas a souslednost časová14. Slovesný rod a vid

Získané způsobilosti

Praktická znalost morfologického systému angličtiny, osvojení praktických dovedností.

Literatura

Quirk a kol.:. A Grammar of Contemporary English, Longman (i zkrácené verze). 1972. Close R.A.:. A Reference Grammar for Students of English, Longman. 1990. Hais K.:. Anglická mluvnice, SPN Praha (kterékoli vydání - pouze pro získání celkového přehledu). Collins Cobuild English Grammar, 1990, Collins Publishers. Dušková L. a kol.:. Mluvnice současné angličtiny na pozadí češtiny, Praha. 1988. Eastwood J.:. Oxford Guide to English Grammar, OUP. 1994. Thompson A.J., Martinet A.V.:. Practical English Grammar, OUP. 1987.

Požadavky

Aktivní účast na semináři, splnění dílčích testů v průběhu semestru.

Garant

Mgr. Ludmila Zemková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ludmila Zemková, Ph.D.