Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializační přednášky v angličtině (KAJ / SPAB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / SPAB - Specializační přednášky v angličtině, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 úvod; role EU v globálním vedení2 globální životní prostředí; příležitosti a problémy3 IPCC a životní prostředí ve světě4 Kodaňský konsenzus, jeho vliv na diskuzi o světových prioritách5 globální ekonomika; problémy a řešení6 migrační politika EU a politika práce a prac. trhů7 problém uprchlíků a právní ochrany v EU8 mezinárodní organizace a EU9 otázky globální demokracie a svobody; problematika a příležitosti10 od Evropské ústavy k lisabonské smlouvě11 globální demokracie versus globální byrokracie12 světové životní prostředí a světová ekonomika - současné problémy, G2013 úspěchy a nedostatky EU v globálním vedení14 globální ekonomika, životní prostředí, a politika závěrem

Získané způsobilosti

Získání základní orientace o charakteru a rysech organizace a fungování Evropské Unie a základního přehledu administrativních a politických struktur EU.

Literatura

Evropská ústava: http://glosy.info/texty/evropska-ustava-kompletni-zneni/. The EU Constitution: http://www.unizar.es/euroconstitucion/Treaties/Treaty_Const.htm.

Požadavky

Pravidelná docházka; aktivní účast na semináři; včasné plnění všech zadaných úkolů během semestru.