Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stylistika (KAJ / STY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / STY - Stylistika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Variety angličtiny2-3 Informace o stylu ve slovnících, mluvnicích a příručkách4-5 Styl reflektovaný ve slovní zásobě: neutrální vs. Stylisticky příznaková slova, slova vyššího stylu vs. Slova s pejorativním nádechem6 Styl v závislosti na kontextu, relevantní kontextové rysy, klasifikace textů, jazykové funkce7 Koncepty v britské teorii zabývající se stylem z lingvistického hlediska8 Styl v závislosti na mluvčím9 Styl v závislosti na komunikativní situaci10-11 Inherentní rysy stylistické12 Poetická stylistika

Získané způsobilosti

Schopnost užívat různých stylů v mluvení a psaní tak, jak si je vyžadují určité komunikativní situace.

Literatura

Leech, G. - Svartvik. J.:. A Communicative Grammar of English. Crystal, D. - Davy, D.:. Investigating English Style. New York. 1969. Leech, G.:. Principles of Pragmatics. London. 1983. Leech, G. - Short, M.:. Style in Fiction. Turner, G. M.:. Stylistics. Urbanová, L.:. Stylistika anglického jazyka.

Požadavky

pravidelná docházka, aktivní účast na seminářích, závěrečný test (stylistická analýza textu)

Garant

Mgr. Leona Rohrauer

Vyučující

Mgr. Leona Rohrauer