Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia anglického jazyka (KAJ / USJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / USJ - Úvod do studia anglického jazyka, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2 Lingvistika a jazyk, jazyk jako prostředek komunikace, roviny a funkce jazyka, 3 Fonetika a fonologie, 4 morfologie, 5-6 Lexikologie, slovotvorné procesy; lexikální sémantika, 7 Syntax, 8 Moderní lingvistika, strukturalismus, 9 F. de Saussure, 10-12 Pražská škola, 13 Regionální varianty angličtiny, 14 Vývoj písma

Získané způsobilosti

Obecný přehled o jazyce, jeho funkcích a rovinách a jednotlivých lingvistických disciplínách. Základní znalost charakteru anglického jazyka a jeho historického vývoje.

Literatura

Mathesius, V.:. A Functional Analysis of Present-Day English on a General Linguistic Basis. ed. J. Vachek, Prague: Academia. 1975. Crystal, D.:. English as a Global Language. Cambridge: Cambridge University Press. 1997. Čermák, F.:. Jazyk a jazyky. Praha: Karolinum UK. 2001. Aitchison, J.:. Linguistics: An Introduction (Fifth Edition). London: Hodder. 2000. Vachek, J.:. Prolegomena k dějinám pražské školy jazykovědné. H & H: Jinočany. 1999. Crystal, D.:. The Cambridge Encyclopaedia of Language (Second Edition). Cambridge: Cambridge University Press. 2003. Crystal, D.:. The English Language: A Guided Tour of the Language. Penguin. 2002. Yule, G.:. The Study of Language. Cambridge: Cambridge University Press. 2006.

Požadavky

Splnění písemné a ústní zkoušky.

Garant

Mgr. Leona Rohrauer

Vyučující

Mgr. Leona RohrauerMgr. Ludmila Zemková, Ph.D.