Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika češtiny jako cizího jazyka I (KBH / DCC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / DCC1 - Didaktika češtiny jako cizího jazyka I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výuka ČJ - návaznost na zkušenosti studentů; východiska, předpoklady výuky ČJ, cíle, základní pojmy didaktiky2. Základní didaktická literature češtiny jako cizího jazyka3. Nácvik správné výslovnosti ve výuce češtiny jako cizího jazyka4. Nácvik správné výslovnosti ve výuce češtiny jako cizího jazyka5. Nácvik správné výslovnosti ve výuce češtiny jako cizího jazyka6. Práce se slovní zásobou7. Práce se slovní zásobou8. Práce se slovní zásobou9. Gramatika ve výuce10. Gramatika ve výuce11. Gramatika ve výuce12. Gramatika ve výuce13. Pravopis14. Zápočet

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v problematice jazykových prostředků a umí znalosti uplatnit v praxi.

Literatura

HRDLIČKA, Milan:. Cizí jazyk čeština. 1. vyd. Praha: Institut sociálních vztahů. 2002. ČADSKÁ, Milada a kol.:. Čeština jako cizí jazyk - Úroveň A2. Praha: MŠMT. 2005. HOLUB, Jan a kol.:. Čeština jako cizí jazyk - Úroveň B2, Praha: MŠMT. 2005. HÁDKOVÁ, Marie; LÍNEK, Josef; VLASÁKOVÁ, Kateřina:. Čeština jako cizí jazyk-Úroveň A1. Praha: MŠMT. 2005. HÁDKOVÁ, Marie:. Čeština pro cizince a azylanty A1 a A2. Praha: MŠMT. 2005. ANDRÁŠOVÁ, Hana a kol.:. Desetiminutovky. Čeština pro cizince. Praha: Klett. 2008. CHODĚRA , Radomír a kol.:. Didaktika cizích jazyků na přelomu století. Rudná u Prahy: Editpress. 2001. CHODĚRA, Radomír:. Didaktika cizích jazyků. Praha: Academia. 2006. HENDRICH, Josef a kol.:. Didaktika cizích jazyků, Praha: SPN. 1988. ANDRÁŠOVÁ, Hana - PODEPŘELOVÁ, Alena a kol.:. Na cestě za češtinou. Inspirativní náměty pro učitele češtiny jako cizího jazyka. Praha: Klett. + CD. 2008. HRDLIČKA, Milan:. Role mluvnice ve výuce češtiny jako cizího jazyka. Český jazyk a literatura 48, 1998, s. 103-108. ANDRÁŠOVÁ, Hana:. Tschechische Aussprache für Ausländer. In Janíková, V., Sorger, B. Didaktik des Deutschen als Fremdsprache und die neuen Herausforderungen in Forschung und Lehre. Brno: Academicus, s. 10-19. 2009.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, průběžné vypracovávání zadávaných úloh, vypracování seminární práce.

Garant

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.