Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika češtiny jako cizího jazyka III (KBH / DCC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / DCC3 - Didaktika češtiny jako cizího jazyka III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reálie ve výuce2. Hry a písně ve vyučování3. Projektové vyučování4. Motivace5. Vývoj metod s důrazem na metodu komunikační6. Vývoj metod s důrazem na metodu komunikační7. Problematika mnohojazyčnosti8. Teorie a analýza učebnic9. Literatura ve výuce a práce s literárním textem10. Využití médií ve výuce11. Práce s portfoliem12. Strategie a techniky učení13. Závěrečná evaluace výuky

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí další základní dovednosti učitele cizího jazyka, a to v oblasti reálií, her a písní, projektového vyučování, práci s textem, médií ve výuce. Po absolvování kurzu budou plně způsobilí vyučovat český jazyk jako jazyk cizí, budou se tedy dobře orientovat v didaktice cizích jazyků.

Literatura

aktuální učebnice českého jazyka pro cizince. CHODĚRA , Radomír a kol. (2001):. Didaktika cizích jazyků na přelomu století. Rudná u Prahy: Editpress. CHODĚRA, Radomír (2006):. Didaktika cizích jazyků. Praha: Academia. LITTLE, David; PERCLOVÁ, Radka (2001):. Evropské jazykové portfolio. Praha: MŠMT. PINTAROVÁ, Magdalena; REŠKOVÁ, Ivana(2008):. Chceme si porozumět a domluvit se. Brno: Masarykova univerzita. Kol. (1994):. Já, písnička 1. - 3. díl. Cheb: G+W. SVĚRÁK, Z.; UHLÍŘ, J. (2004):. Když se zamiluje kůň. Havlíčkův Brod: Fragment. SKOUMAL, Petr (2006):. Když tygr jede do Paříže. Zpěvník. Praha: Mladá fronta. ANDRÁŠOVÁ, Hana - PODEPŘELOVÁ, Alena a kol. (2008):. Na cestě za češtinou. Inspirativní náměty pro učitele češtiny jako cizího jazyka. Praha: Klett. + CD. Společný evropský referenční rámec pro jazyky: Jak se učíme jazykům, jak je vyučujeme a jak v jazycích hodnotíme. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Pravidelná domácí písemná příprava na semináře. Vypracování seminární práce na zadané téma.

Garant

doc. PhDr. Daniel Bína, Ph.D.