Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika českého jazyka a slohu II (KBH / DČZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / DČZ2 - Didaktika českého jazyka a slohu II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina - sdělení požadavků k zápočtu, informace o literatuře k tématu, podrobný popis průběhu jednotlivých výstupů.2. Morfologické učivo v 6. a 7. ročníku ZŠ.3. Morfologické učivo v 8. a 9. ročníku ZŠ.4. Syntaktické učivo v 6. a 7. ročníku ZŠ.5. Syntaktické učivo v 8. a 9. ročníku ZŠ.6. Výklad a procvičování vybraných pravopisných jevů na 2. stupni ZŠ.7. Výklad a procvičování zvukové stránky jazyka, nácvik spisovné výslovnosti, hlasová cvičení na 2. stupni ZŠ.8. Provádění všestranných jazykových rozborů na 2. stupni ZŠ.9. Výklad a procvičování vybraných slohových postupů a útvarů (vypravování, prostý popis, popis osoby, popis pracovního postupu).10. Výklad a procvičování vybraných slohových postupů a útvarů (útvary stylu administrativního).11. Výklad a procvičování vybraných slohových postupů a útvarů (útvary stylu odborného).12. Výklad a procvičování vybraných slohových postupů a útvarů (útvary stylu publicistického).13. Tvořivost ve slohu. Reprodukce a produkce ve slohu.14. Závěrečné shrnutí jednotlivých výstupů, udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu bude schopen samostatně koncipovat a realizovat výuku na základě vlastních scénářů a využívat přitom prostředků informační a komunikační technologie.

Literatura

Čechová, M., Styblík, V. Čeština a její vyučování. Praha: SPN, 1998. Bína, D., Niklesová, E. Hledání nových cest v didaktice slohu a literární výchovy. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích., 2007. Schacherl, M. (ed.). K moderní výuce českého jazyka a literatury. Gymnázium Vodňany, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích., 2008. Čechová, M. a kol. Komplexní jazykové rozbory. Praha: SPN, 1996. Čechová, M. Komunikační a slohová výchova. Praha: ISV, 1998. Šebesta, K.:. Od jazyka ke komunikaci. Didaktika českého jazyka a komunikační výchovy. Praha: Karolinum., 1999.

Požadavky

příprava a realizace simulované hodiny

Garant

doc. PhDr. Daniel Bína, Ph.D.