Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika mateřského jazyka a slohu I (KBH / DMJP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / DMJP1 - Didaktika mateřského jazyka a slohu I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika vyuč. mateřskému jazyku na 1. stupni ZŠ. Komunikační vyučování ČJ, hláskový a slabičný rozbor, pravopis i/y po písmenech označujících tvrdé, měkké a obojetné souhlásky, slovo a jeho stavby, slovní druhy a druhy vět, vypravování, volné psaní, dopis, informační slohový postup a motivaci, evokaci, kontrolu a hodnocení gramatických, pravopisných i slohových cvičení.

Získané způsobilosti

Schopnost didaktické analýzy učiva, schopnost tvořivě aplikovat učivo v podmínkách 1. stupně ZŠ.

Literatura

ČECHOVÁ, M., STYBLÍK, V.:. Čeština a její vyučování: didaktika českého jazyka pro učitele základních a středních škol a studenty učitelství. 2., upr. vyd., v SPN vyd. 1. Praha: SPN, 1998. BRABCOVÁ, R.:. Didaktika českého jazyka pro studující oboru učitelství na prvním stupni základní školy. Praha: SPN, 1990. SVOBODOVÁ, J. et al.:. Didaktika českého jazyka s komunikačními prvky. Počáteční fáze výuky mateřštiny. Ostrava: PF OU, 2003. Jednotlivé články zadané k četbě z časopisů: Český jazyk a literatura, Kritické listy. DAVID, M.:. Kapitoly z didaktiky českého jazyka na 1. stupni ZŠ. České Budějovice: JU, 2001. ŠEBESTA, K.:. Od jazyka ke komunikaci. Didaktika českého jazyka a komunikační výchovy. Praha: Karolinum, 2005. Učebnice českého jazyka a metodické příručky. Webové stránky: www.rvp.cz, www.kritickemysleni.cz.

Požadavky

- vést portfolio vyučovacích metod a postupů- prokázat schopnost didaktické analýzy- prokázat schopnost opravovat a hodnotit pravopisná a mluvnická cvičení a psané a mluvené projevy

Garant

doc. PhDr. Daniel Bína, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Mrkvičková, Ph.D.