Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz českého pravopisu (KBH / KČPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / KČPK - Kurz českého pravopisu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenčně:Pravopisná a korekturní cvičení.Opakování - pravopisná cvičení.Samostudium (cca 20 hodin):Teorie grafického systému, význam pravopisu. Pravidla českého pravopisu z r. 1993 a Dodatky. Pravopis lexikální. Tvaroslovný pravopis. Skladebný pravopis. Hranice slov v písmu. Psaní velkých písmen. Interpunkční znaménka. Interpunkce ve větě jednoduché a v souvětí.

Získané způsobilosti

Schopnost aplikace pravopisných pravidel v tvorbě textu, schopnost jazykové korektury textu.

Literatura

Hubáček, J. a kol. Čeština pro učitele. Opava, 1996. Historická vydání Pravidel českého pravopisu. Šaur, V. Pavidla českého pravopisu s výkladem mluvnice. Praha, 2004. Pravidla českého pravopisu. Akad. vydání. Prahha, 1993. Pravidla českého pravopisu. Školní vydání. Praha, 1993. Sbírky cvičení z českého jazyka pro studující učitelství. Sbírky pravopisných cvičení. Dědeček, J.-Svobodová,I.:. Veselé diktáty. Praha, 2002. Krobotová,M.-Jodasová,H. Základy českého pravopisu a pravopisná cvičení. Olomouc, 2002.

Požadavky

Samostatné studium Pravidel českého pravopisu, zvládnutí konkrétních diktátů.

Garant

Mgr. Michaela Křivancová, Ph.D.