Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konzultace k didaktice ČJ a slohu (KBH / KČZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / KČZ - Konzultace k didaktice ČJ a slohu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška

Získané způsobilosti

Absolvent se orientuje v teoretické a odborné problematice didaktiky českého jazyka a slohu a dovede implementovat didaktické metody a postupy.

Literatura

Čechová, M., Styblík, V. Čeština a její vyučování. Praha: SPN, 1998. Svoboda, K. Didaktika českého jazyka a slohu. Praha: SPN., 1977. Kostečka, J. Do světa češtiny jinak. Jinočany: H&H., 1993. Doležalová, J. Funkční gramotnost. Praha: Gaudeamus, 2005. Bína, D., Niklesová, E. Hledání nových cest v didaktice slohu a literární výchovy. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích., 2007. Křížek, Z., Crha, I. Jak psát reklamní text. Praha: Grada, 2003. Čechová, M. Komunikační a slohová výchova. Praha: ISV, 1998. Šebesta, K. Od jazyka ke komunikaci. Didaktika českého jazyka a komunikační výchova. Praha: Karolinum., 1999. Průcha, J. Přehled pedagogiky. Praha: Portál., 2000. Suda, Z. Soubor úkolů z didaktiky mateřského jazyka pro studující učitelství 2. st. ZŠ (I, II). Plzeň: Pedagogická fakulta Západočeské univerzity., 2004. Niklesová, E. Teorie a východiska současné mediální výchovy. České Budějovice: Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích., 2007. Fišer, Z. Tvůrčí psaní. Malá učebnice technik tvůrčího psaní. Brno: Paido., 2001. Dočekalová, M. Tvůrčí psaní pro každého. Praha: Grada Publishing., 2006. Hausenblas, O. Vrátíme smysl hodinám češtiny?. Praha: PF UK., 1997. Koťátková, S. a kol. Vybrané kapitoly z dramatické výchovy. Praha: Karolinum., 1998. Čechová, M. Vyučování slohu. Praha: SPN., 1985.

Požadavky

Zkouška

Garant

doc. PhDr. Daniel Bína, Ph.D.Mgr. Iva Mrkvičková, Ph.D.