Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z didaktiky literatury (KBH / KDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / KDZ - Kapitoly z didaktiky literatury, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, specifikace tématu, zaměření, činnosti; rozdělení práce2. Literární výchova, rozvíjení čtenářské gramotnosti, alternativní přístupy3. Příprava projektů - teorie, zásady, postupy4. - 6. Zkoušení postupu při zpracovávání projektů, simulace dílčích situací7. - 10. Prezentování projektů, simulace edukačních situací11. - 12. Dokončování prezentací projektů, diskuse nad nimi, opravy a dopracovávání projektů13. 14. Kompletace katalogu připravených materiálů, pracovních listů a scénářů výuky - diskuse, hodnocení, klasifikace

Získané způsobilosti

Absolvent bude mít zkušenost s přípravou a simulací vyučování zaměřeného na interpretaci literárních textů, včetně alternativních modelů a přístupů.

Literatura

Jean-Pierre Goldenstein. Entrées en littérature. Paris: Hachette, 1990. Bína, D. - Niklesová, E. (eds.). Hledání nových cest v didaktice slohu a literární výchovy. České Budějovice: PF JU, 2007. Ležáková, D. - Bína, D. Komunikační kompetence v literární výchově. České Budějovice: PF JU, 2006. Martinková, V. Teorie literatury netradičně. Praha: Trizonia, 1994.

Požadavky

Student bude povinen vypracovat projekt, pracovní listy a scénář výuky zaměřené na interpretaci literárního textu a podílet se na simulacích reálných edukačních situací.

Garant

Mgr. Jana Skálová, Ph.D.