Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk a jazyková komunikace (KBH / PJČJR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / PJČJR - Jazyk a jazyková komunikace, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kultura řeči /Mateřský jazyk - tvarosloví, syntax, stylistika/Didaktika mateřského jazyka a slohu /Prvopočáteční čtení a psaní /Čtení a literární výchovy /Česká a světová literatura pro mládež /Předmět je zaměřen na aktuální potřeby a problémy metodické praxe. Cílem je prohloubení dosavadních teoretických poznatků a jejich volné propojení s praktickými potřebami stávajících učitelů.

Získané způsobilosti

Na základě teoretických znalostí získá student schopnost aplikace znalostí do metodicko-didaktické praxe.

Literatura

Melichar, J., Styblík, V.:. Český jazyk. Přehled učiva základní školy. Praha, 2000. Hubáček, Jar. a kol.:. Čeština pro učitele. Opava, 1996. Čechová, M. a kol.:. Komplexní jazykové rozbory. SPN, 1992 a další vydání. Toman, J.:. Konstanty a proměny moderní české poezie pro děti (tvorba - recepce - reflexe). Nakl. V. Johanus, Č. Budějovice 2008. Vybíral, Z.:. Psychologie lidské komunikace. Praha 2000. Maříková, M.:. Rétorika. Praha 2002. Buchtová, B.:. Rétorika. Praha 2006. Čechová, M. a kol.:. Současná česká stylistika. Praha, 2003. Čeňková, J. aj.:. Vývoj literatury pro děti a mládež a její žánrové struktury. Praha: Portál, 2006. Hauser, P.:. Základy skladby češtiny. Brno, 2003. Urbanová, S., Rosová, M.:. Žánry, osobnosti, díla. Historický vývoj žánrů české literatury pro mládež. Ostrava: Filozofická fakulta OU, 2002 a další vyd.

Požadavky

Zhodnocení a reflexe praktické přípravy studenta.Úkoly k samostudiu:Prostudovat doporučenou literaturu se zaměřením na profesionální dovednosti, návyky a kompetence.

Garant

PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michaela Křivancová, Ph.D.Mgr. Iva Mrkvičková, Ph.D.PhDr. Milena NOSKOVÁ, Ph.D.PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.doc. PaedDr. Jaroslav Toman, CSc.