Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná pedagogická praxe - ČJ (KBH / PXCJK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / PXCJK - Průběžná pedagogická praxe - ČJ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Posluchači si zajišťují praxi individuálně ve škole v místě bydliště. Požadují se minimálně 3 vyučovací hodiny pozorování a 3 vyučovací hodiny vlastní výuky.V průběhu pozorování i výuky si posluchači vedou deník z praxe, kde ke každé absolvované hodině reflektují své poznatky a zkušenosti. Tyto záznamy budou tématem kontrolního pohovoru se supervizorem praxe.Možnost konzultace ústně i e-mailem s vyučujícím na ZŠ i s metodikem katedry českého jazyka.

Získané způsobilosti

Na základě teoretických znalostí získá student schopnost aplikace těchto znalostí do metodicko-didaktické praxe.

Literatura

ŠEBESTA, K., PALENČÁROVÁ, J.:. Aktivní naslouchání při vyučování. Praha: Portál 2006. ROSENBERG, M.B.:. Nenásilná komunikace. Portál 2008. MRHAČ, J. a kol.:. Pedagogická praxe ve studiu učitelství 1.stupně ZŠ. Praha, SPN 1988. ŠVEC, V. a kol.:. Praktikum didaktických dovedností. Brno, MU 1996. KOPŘIVA, P. a kol.:. Respektovat a být respektován. 3. vyd. Kroměříž: Spirála 2008. Soubory učebnic pro 1. stupeň ZŠ, různí autoři, různá nakladatelství. ŠMEJKALOVÁ, M.:. Teorie didaktických situací - nová výzva pro didaktiku morfologie českého jazyka. Didaktické studie, roč.4, číslo 1, 2012.

Požadavky

Zhodnocení a reflexe praktické přípravy studenta.Úkoly k samostudiu:Prostudovat doporučenou literaturu se zaměřením na profesionální dovednosti, návyky a kompetence.Způsob kontroly:Prezentace deníku z praxe.Kolokvium nad přípravami na vyučovací hodinu.

Garant

PhDr. Ivana Šimková, Ph.D.