Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biocenologický seminář II (KBI / BCS02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / BCS02 - Biocenologický seminář II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je organizován blokově, navazuje na Biocenologický seminář I.1. Terénní praktikum v různých biotopech v létě2. Terénní praktikum v různých biotopech na podzim3. Laboratorní praktikum (určování)4. Seminář - struktura a sezónní vývoj analyzovaných společenstev5. Kolokvium

Získané způsobilosti

Schopnost jednoduché analýzy vybrané biocenózy a aplikace výsledků v při přírodovědném vzdělávání.

Literatura

Dungel J., Hudec K.:. Atlas ptáků ČR a SR. Praha, Academia, 2001. Dungel J., Řehák Z.:. Atlas ryb, obojživelníků a plazů ČR a SR. Praha, Academia, 2005. Dungel J., Gaisler J.:. Atlas savců ČR a SR. Academia, Praha. 2002. Müller H.J. (Ed.):. Bestimmung wirbelloser Tiere im Gelande. Bildtafel für zoologische Bestimmungsübungen und Exkursionen. VEB. 2003. Další literatura: určovací klíče, atlasy a aktivně vyhledaná studenty dle povahy problému - např. z problematiky hydrobiologie, půdní biologie, etc. Begon M., Harper J.L., Townsend C.R.:. Ekologie. Olomouc, Univerzita Palackého, 1997. Losos B. a kol.:. Ekologie živočichů., SPN, Praha. 1985. G. Fischer Verlag, Jena. Stresemann E.:. Exkursionsfauna. Wirbellose 1, 2/1, 2/2, Wirbeltiere 3. Volkseigener Verlag, Berlin,1983, 1984, 1985 (+ pozdější vydání). Moravec J. a kol.:. Fytocenologie.- Academia, Praha, 403 s., 1994. Chytrý M., Kučera T., Kočí M. (eds.):. Katalog biotopů ČR. - AOPK, Praha, 307, 2001. Buchar J. a kol.:. Klíč k určování bezobratlých. Praha, Scientia, 1995. Neuhauslová Z. a kol.:. Mapa potenciální přirozené vegetace ČR.- Academia, Praha, 341 s. 1998. Dykyjová D. a kol.:. Metody studia ekosystémů. Praha, Academia, 1989. Petříček V. a kol.:. Péče o chráněná území I. Nelesní společenstva. AOPK ČR, Praha, 451 s. 1999. Míchal I., Petříček V. a kol.:. Péče o chráněná území. II. Lesní společenstva. AOPK, Praha., 1999. Moravec J. a kol.:. Rostlinná společenstva ČR a jejich ohrožení.- Okr.vlast.muz, Litoměřice, 206 s. 1995. Wheater P.C., Cook P.A.:. Studying invertebrates. Naturalists´Handbooks 28. Richmond Publ. Co. Ltd, Slough., 2003. Prach K.:. Úvod do vegetační ekologie (geobotaniky). Č. Budějovice, Jihočes. Univerzita, 2001.

Požadavky

V návaznosti na Biocenologický seminář I analyzovat strukturu vybrané biocenózy v letním a podzimním aspektu a aplikovat výsledky do praxe vzdělávání v přírodovědě.

Garant

Mgr. Rostislav Černý, CSc.Mgr. Vlasta Matěnová, Ph.D.prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.