Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Genomika (KBI / BIO07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / BIO07 - Genomika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, základní pojmy. Buňka, struktura, chemické složení, procesy v buňce. Struktura a funkce proteinů, transport. Struktura a funkce DNA a RNA. Nový přístup genomiky od DNA přes RNA a proteiny k fenotypu, metodicky spojující genetiku, biochemii, proteomiku, fysiologii, biometriku, kvantitativní genetiku.Organizace genomu virů, viroidů, prokaryot, eukaryot. Evoluce z pohledu genomiky. Evoluce nukleových kyselin, genetického kódu. Strukturní genomika, bioinformatika, funkční genomika, transkriptomika, proteomika, srovnávací genomika, farmakogenomika, nutrigenomika. Genomická selekce.

Získané způsobilosti

Seznámit se s genomickým přístupem při řešení genetických otázek. Získat přehled o jednotlivých genomických disciplínách. Seznámit se s principy metod, používaných v genomice.

Literatura

Snustad, D. P., Simmons, M. J. Genetika. Brno: Masarykova univerzita, 2009, 871 s. Šmarda J. a kol. Metody molekulární biologie. Brno: Masarykova univerzita, 2010, 188 s. Alberts, B. a kol. Základy buněčné biologie. Ústí nad Labem: Espero, 2009, 630 s.

Požadavky

Znalosti z genetiky a molekulární biologie.

Garant

prof. Ing. Jindřich Čítek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Čítek, CSc.