Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Botanika II (KBI / BOT10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / BOT10 - Botanika II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Fylogeneze semenných rostlin2. Cycadales, Ginkgoales3. Pinales4. Krytosemenné, jedno- a dvouděložné, rozmnožování5. Magnoliidae6. Hamamelidae7. Caryophyllidae8. Dilleniidae9. Rosidae10. Asteridae: Campanulidy11. Asteridae: Lamiidy12. Alismidae13. Arecidae14. Liliidae

Získané způsobilosti

Teoretické znalosti hlavních systematických skupin semenných rostlin a jejich evoluce. Podrobnější charakteristika didakticky, hospodářsky a ekologicky významných taxonomických jednotek a taxonů. Součástí jsou i základní znalosti o důležitých společenstvech a úloze jednotlivých taxonů v nich.

Literatura

Kubát K. Klíč ke květeně ČR. Academia Praha, 2002. Slavík B. et al. Květena České republiky (9 dílů). Praha: Academia, 1998-2004. Dostál J.:. Nová květena ČSSR, díl 1. a 2.- Academia, Praha, 1548 s 1989. Rosypal S. et al. Nový přehled biologie. Praha: Scientia, 2003. Hendrych R.:. Systém a evoluce vyšších rostlin.- SPN, Praha, 499 s. 1979. Mártonfi P. Systematika cievnatych rastlín. Košice: Vydavatelstvo Univerzity P.J.Šafárika, 2007.

Požadavky

Absolvent bude mít přehled o fylogenetickém vývoji semenných rostlin a bude znát charakteristiku jejich hlavních skupin. Absolvent získá dovednosti v determinaci běžných rostlinných druhů a bude mít přehled o ekonomicky významných zástupcích.

Garant

RNDr. Božena Šerá, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Božena Šerá, Ph.D.