Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z botaniky (KBI / BOT57)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / BOT57 - Terénní cvičení z botaniky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Praktické znalosti taxonů vyšších rostlin - sběr, určování a preparace.2. Znalosti významných společenstev regionu (lesní, luční, mokřadní, ruderální).3. Skupinová příprava a realizace výuky botaniky v terénu a její vyhodnocení.

Získané způsobilosti

Praktické znalosti taxonů vyšších rostlin a schopnost je určovat podle klíče. Znalosti ekologických nároků taxonů a jejich úlohy při výstavbě rostlinného společenstva. Rámcové znalosti významných společenstev regionu. Schopnost připravit a vést botanickou exkurzi v terénu.

Literatura

Moravec J. a kol.:. Fytocenologie.- Academia, Praha, 403 s., 1994. Chytrý M., Kučera T., Kočí M. (eds.):. Katalog biotopů ČR. - AOPK, Praha, 307, 2001. Kubát K. (ed.):. Klíč ke Květeně ČR. Praha, Academia, 2002. Klíče a atlasy k určování vyšších rostlin ( Dostál, Martinovský, Klika, Faustus a Polívka atd.).

Požadavky

100 % účast, praktické použití určovací literatury, zhotovení herbáře

Garant

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.RNDr. Božena Šerá, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.RNDr. Božena Šerá, Ph.D.