Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Botanika vyšších rostlin (KBI / BOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / BOV - Botanika vyšších rostlin, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia předmětu2. Bryophytae, Embryophytae - Lycopodiophyta, Equisetophyta, Polypodiophyta3. Gymnospermae - Lyginodendrophyta, Cordaitophyta, Ginkgophyta, Pinophyta, Cycadophyta, Gnetophyta.4. Magnoliophyta: MagnoliopsidaRosopsida - Ranunculidae, Proteidae, Caryophyllidae, Rosidae,AsteridaeLiliopsida- Alismatidae Liliidae, Commelinidae

Získané způsobilosti

Teoretické znalosti hlavních systematických skupin vyšších rostlin (mechorostů, "kapraďorostů", nahosemenných a krytosemenných rostlin) a jejich evoluce. Podrobnější charakteristika didakticky, hospodářsky a ekologicky významných taxonomických jednotek a taxonů. Součástí jsou i základní znalosti o důležitých společenstvech a úloze jednotlivých taxonů v nich.

Literatura

Rosypal, S. a kol.:. Fylogeneze, systém a biologie organismů. Praha, SPN, 1992. Dostál, J.:. Nová květena ČSSR, I - II. Praha, SPN, 1989. Judd S.W. et all. Plant Systematics and Phylogenetic approach. Sinauer Ass., Sunderland, USA, 2008. Hadač, E. a kol.:. Praktická cvičení z botaniky. Praha, SPN, 1967. Hendrych, R.:. Systém a evoluce vyšších rostlin. Praha, SPN, 1979. Gazda, J. - Střihavková, H. - Toběrná, V.:. Základy soustavné botaniky II. Praha, SPN, 1976.

Požadavky

60% úspěšnost v testech vědomostí, teoretické znalosti systému a evoluce vyšších rostlin

Garant

Mgr. Rostislav Černý, CSc.

Vyučující

Mgr. Rostislav Černý, CSc.Mgr. Rostislav Černý, CSc.