Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Člověk a jeho svět I (KBI / CASK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / CASK1 - Člověk a jeho svět I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do geologických věd - pohyby Země a Měsíce způsobující střídání dne a noci, roční období, fáze Měsíce a slapové jevy, stavba Země, horninové složení, význačné minerály a jejich naleziště, základní geologické procesy, půdní podmínkyJednoduché úlohy z geologických věd pro žáky 1. st. ZŠ2. Úvod do chemie:anorganické látky a jednoduché pokusy vhodné pro 1. st. ZŠorganické látky a jednoduché pokusy vhodné pro 1. st. ZŠ3. Podmínky života na zemi

Získané způsobilosti

1. vědomosti bude absolvent schopen transformovat do didaktického systému na prvním stupni a využít při didaktickém koncipování učiva nezávisle na jeho rozdělení do vyučovacích předmětů. 2. absolvent získá kompetence k výuce průřezového tématu Ekologická výchova (neživé složky prostředí jako determinující činitelé pro živou přírodu, využívání přírodních zdrojů, těžba surovin, ochrana a tvorba životního prostředí,?).3. vědomosti absolvent využije v dalších disciplínách (zejména vlastivědné předměty, pěstitelské práce, apod.).

Literatura

Vacík, J. a kol.:. Přehled středoškolské chemie. SPN Praha. 1999. Kalhous, Z.; Obst, O.:. Školní didaktika. Praha: Portál. 2009. Pavlíček V., Kočárek E.:. Úvod do všeobecné didaktiky geologie. Pedagogická fakulta JU, Č. Budějovice. 1990. Havlíčková B.:. Vybrané problémy přírodních věd (pro posluchače učitelství 1. st. ZŠ) - IV. chemická část. JU ZF České Budějovice. 2000. Petr, J.:. Vybrané problémy přírodních věd pro posluchače učitelství 1. stupně. Č. Budějovice, PF JU, 2006. Čihař a kol.:. Příroda v České a Slovenské republice. Praha, Academia. 429 s. 2002.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu vybraných kapitol z geologických věd, chemie a ekologieZaložení, vedení a vyhodnocení jednoduchého experimentu.

Garant

Mgr. Simona Dvořáčková, Ph.D.Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Simona Dvořáčková, Ph.D.Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.Mgr. Simona Dvořáčková, Ph.D.Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.