Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie pro biology (KBI / CHB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / CHB - Chemie pro biology, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v chemické laboratoři. Laboratorní vybavení. Označování a uskladnění chemikálií.Periodická tabulka prvků. Názvosloví anorganických a organických sloučenin.Chemické výpočty. Koncentrace a ředění roztoků.Vybrané organické látky - karboxylové kyseliny a jejich deriváty, heterocyklické sloučeniny.Sacharidy, lipidy - struktura, vlastnostiNukleové kyseliny, bílkoviny - struktura, vlastnosti.

Získané způsobilosti

Znalost běžných laboratorních postupů. Schopnost připravit roztoky a chemikálie, schopnost provádět jednoduché laboratorní analýzy a přírodovědné pokusy. Základní znalosti středoškolské chemie.

Literatura

Kotlík, B. - Růžičková, K.:. Chemie I, II v kostce. Fragment, 1996. Lichtenberg K., Schmidtmayerová J. Laboratorní technika. JU v Č. Budějovicích, 2001. Vacík, J. a kol.:. Přehled středoškolské chemie. Praha, SPN, 1993.

Požadavky

Teoretické znalosti základních zákonitostí a dějů, přehledné znalosti o chemických sloučeninách významných pro existenci živých soustav.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.