Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení ze základů zahradnictví (KBI / CHZ06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / CHZ06 - Cvičení ze základů zahradnictví, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na školní zahradě. Představení výukové zahrady.2. Praktická výuka na školní zahradě (pěstování vybraných rostlin, nácvik vegetativního množení rostlin, aranžování a vazba rostlin).3. Praktická výuka na školní zahradě.4. Praktická výuka na školní zahradě.5. Praktická výuka na školní zahradě.6. Praktická výuka na školní zahradě.7. Praktická výuka na školní zahradě.8. Praktická výuka na školní zahradě.9. Praktická výuka na školní zahradě.10. Praktická výuka na školní zahradě.11. Exkurze - park ve městě.12. Exkurze - botanická zahrada.13. Exkurze - profesionální zahradnictví.14. Udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Praktická schopnost pěstovat a vegetativně množit vybrané rostliny.

Literatura

Vermeulen N.:. Encyklopedoe pokojových rostlin. Rebo Productions Dobřejovice, 2001. Vít J. a kol.:. Květinářství. Květ Mělník, 1994. Schwarz A. a kol.:. Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny. Biocont Laboratory Brno, 1996. Hurych V.:. Okrasné dřeviny pro zahrady a parky. Květ Praha. 1995. Růžičková J. a kol.:. Sadovnictví. Květ Praha, 1996. Brickell, Ch. a kol.:. Velká encyklopedie květin a okrasných rostlin. Bratislava, 1993. Odyová P.:. Velký atlas léčivých rostlin. Osveta Martin, 1998. Šrot R.:. Zelenina. Aventinum Praha, 2005.

Požadavky

Základní znalosti a dovednosti při pěstování vybraných rostlin.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.Mgr. Zbyněk VÁCHA