Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pěstitelství a zahradnictví I (KBI / CHZ07)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / CHZ07 - Kurz pěstitelství a zahradnictví I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se školní výukovou zahradou. Zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na školní zahradě.2. Funkce školní zahrady a její význam pro vzdělávání na základní škole, vybavení a další důležité komponenty školních zahrad.3. Pěstované rostliny na školní zahradě.4. Praktická výuka na školní zahradě.5. Praktická výuka na školní zahradě.6. Praktická výuka na školní zahradě.7. Praktická výuka na školní zahradě.8. Praktická výuka na školní zahradě.9. Praktická výuka na školní zahradě.10. Praktická výuka na školní zahradě.11. Praktická výuka na školní zahradě.12. Praktická výuka na školní zahradě.13. Exkurze do zahradnictví.14. Udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Základní znalosti o pěstování zeleniny, okrasných a léčivých rostlin. Praktické dovednosti a návyky při pěstování rostlin.

Literatura

Hudec K., Gutten J.:. Encyklopedie chorob a škůdců. Computer Press Brno. 2008. Sulzberger R.:. Kompost, půda, hnojení. Príroda Bratislava, 1996. Vodáková J. a kol.:. Pěstitelské práce, SPN Praha. 1990. Hron F., Kohout V.:. Plevele polí a zahrad, MZeV České Budějovice. 1988. Brickell Ch. a kol.:. Velká encyklopedie květin a okrasných rostlin, Príroda Bratislava. 1993. Hrdina M. a kol.:. Velká kniha o zahradě. Blesk Ostrava, 1992.

Požadavky

Základní znalosti a praktické dovednosti při pěstování rostlin na školní zahradě.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zbyněk VÁCHA