Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pěstitelství a zahradnictví (KBI / CHZ58)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / CHZ58 - Kurz pěstitelství a zahradnictví, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyučovaná témata v blocích:1. Seznámení se školní výukovou zahradou. Zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci naškolní zahradě.2. Funkce školní zahrady a její význam pro vzdělávání, vybavení a dalšídůležité komponenty školních zahrad. Využití zahrady v mimoškolní výchově3. Rostliny vhodné pro školní zahrady, jejich pěstování a didaktické využití4. Praktická výuka na školní zahradě.5. Exkurze do zahradnictví či botanické zahrady

Získané způsobilosti

Základní znalosti o pěstování zeleniny, okrasných a léčivých rostlin. Praktické dovednosti a návyky při pěstování rostlin.

Literatura

Hudec K., Gutten J.:. Encyklopedie chorob a škůdců. Computer Press Brno. 2008. Sulzberger R.:. Kompost, půda, hnojení. Príroda Bratislava, 1996. Vodáková J. a kol.:. Pěstitelské práce, SPN Praha. 1990. Hron F., Kohout V.:. Plevele polí a zahrad, MZeV České Budějovice. 1988. Brickell Ch. a kol.:. Velká encyklopedie květin a okrasných rostlin, Príroda Bratislava. 1993. Hrdina M. a kol.:. Velká kniha o zahradě. Blesk Ostrava, 1992.

Požadavky

Základní znalosti a praktické dovednosti při pěstování rostlin na školní zahradě.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zbyněk VÁCHA