Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Determinace obratlovců (KBI / DEO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / DEO - Determinace obratlovců, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.+2. Určování našich ryb, meristické a plastické znaky.3. Determinace vývojových stádií obojživelníků. Poznávání žab podle hlasových projevů.4.-6. Poznávání ptáků v terénu, určování ptáků podle hlasových projevů a praktickéurčování sbírkovém materiálu.7.+8. Praktické určování sbírkového materiálu savců.9.+10. Praktická osteologie savců a ptáků.11.-14. Obratlovci zoologických zahrad v ČR.

Získané způsobilosti

Rozšíření znalostí odborné determinace obratlovců a jejich praktického určování nad rámec základního kurzu.

Literatura

Dungel J., Hudec K.:. Atlas ptáků ČR a SR. Praha, Academia, 2001. Dungel J., Řehák Z.:. Atlas ryb, obojživelníků a plazů ČR a SR. Praha, Academia, 2005. Dungel J., Gaisler J.:. Atlas savců ČR a SR. Academia, Praha. 2002. Hudec K., Šťastný K. a kol.:. Fauna ČR. Ptáci 2/I a 2/II. Academia, Praha. 2005. Baruš V., Oliva O., a kol.:. Fauna ČSFR: Plazi. Academia, Praha. 1992. Hudec K., Černý W. a kol.:. Fauna ČSSR 19,21,23,24,27. Ptáci - Aves I, II, III. Academia, Praha. Nelson J.S.:. Fishes of the world. John Wiley&Sons, Ins., Hoboken, New Jersey. 2006. Balát, F.:. Klíč k určování našich ptáků v přírodě. Praha, Academia, 1986. Baruš, V. - Oliva, O. a kol.:. Mihulovci a ryby I. Praha, Academia, 1995. Baruš, V. - Oliva, O. a kol.:. Mihulovci a ryby II. Praha, Academia, 1995. Baruš, V. - Oliva, O. a kol.:. Obojživelníci. Praha, Academia, 1992. Anděra M., Horáček I.:. Poznáváme naše savce. Praha, Sobotáles. 2005. Hanel L., Lusk S.:. Ryby a mihule České republiky. ČSOP Vlašim, 2005.

Požadavky

Mít přehled o metodických postupech při určování obratlovců založených na morfologických znacích a o naší současné vertebratofauně. Praktické určování sbírkovém materiálu, poznávání obratlovců v terénu a významných taxonů chovaných v ZOO.

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.