Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika přírodopisu II (KBI / DID03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / DID03 - Didaktika přírodopisu II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výchovné působení ve výuce biologie- zdravotní výchova, rozumová výchova, estetická, citová, pracovní a tělesná výchovaSkupinová výuka- organizace skupinové výukyDiskusní metody ve výuce přírodopisu.Pproblémová výuka- příprava na problémové vyučováníProjektové vyučování v přírodopiseAktivizující metody ve výuceMimotřídní a mimoškolní činnosti v biologii.Mikrovýstupy (mikroteaching).Práce s literaturou, s odborným textem, funkce populární naučné literatury.Biologické atlasy, určovací klíče.Příprava na hodiny přírodopisu. Plánování a evaluaci výuky biologie

Získané způsobilosti

1. absolvent získá znalosti a dovednosti pro přípravu a následnou realizací všech vyučovacích forem vzdělávání přírodopisu na ZŠ2. student dokáže využívat různých metod a postupů a činností ve výuce přírodopisu3. absolvent je schopen organizovat problémovou výuku, skupinovou výuku, používat diskusní metody a aktivně přistupovat 4. absolvent dokáže aktivně řešit požadavky přírodovědného vzdělání (dané rámcovými vzdělávacími programy)

Literatura

Kyriacou Ch. :. Klíčové dovednosti učitele. Portál.2008. Petty G.:. Moderní vyučování. Portál. 2006. Maňák J.:. Nárys didaktiky, Brno.1994. Cangelosi J. S.:. Strategie řízení třídy. Portál, 2006. Petty G.:. Teaching today. Nelson Thornes, Cheltenham, 1998. Horník F., Altmann A.:. Vybrané kapitoly z didaktiky biologie, SPN Praha. 1988.

Požadavky

1. Studenti budou schopni připravit se na různé typy výuky přírodopisu (vyučovací hodiny, laboratorní práce, přírodovědné exkurze)2. Studenti budou mít znalosti o aktivizujících metodách, metodách diskusních, problémové výuce a skupinové výuce.3. Studenti prokáží dobré komunikační a organizační dovednosti.plnění zadaných seminárních prací, aktivní účast na seminářích

Garant

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.doc. PaedDr. Radka Závodská, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.doc. PaedDr. Radka Závodská, Ph.D.prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.doc. PaedDr. Radka Závodská, Ph.D.